Computer Hardware MCQ Questions And Solutions

Computer Hardware MCQ Questions And Solutions

 

Hardware MCQ Questions important for you that Gul will make you proficient in computer operation and will be helpful in various job tests

 

Q1. Which of the following is recognized as the talent of a computer?
(A) Monitor
(B) CPU
(C) Keyboard
(D) ROM
Answer: CPU

Q2. The acronym for MAC is?
(A) Media Access configuration
(B) Main Access control
(C) Media Access control
(D) Main get admission to the configuration
Answer: Media Access control

Hardware MCQ Questions

Q3. What a modem is used for?
(A) Supply DC power
(B) DC to DC conversion
(C) AC to DC conversion
(D) Modulation and demodulation
Answer: Modulation and demodulation

Q4. The acronym for MAC is?
(A) Media Access configuration
(B) Main Access control
(C) Media Access control
(D) Main get admission to the configuration
Answer: Media Access control

Hardware MCQ Questions

Q5. Which of the following is an output device?
(A) Scanner
(B) Joystick
(C) Speaker
(D) Touchpad

Answer: Speaker

Q6. Data in RAM are:
(A) Volatile in nature
(B) Non-volatile in nature
(C) Both of these
(D) None of these
Answer: Volatile in nature

Q7. What does BIOS stand for?
(A) Basic education output system
(B) Basic input-output system
(C) Basic interface output system
(D) All of these
Answer: Basic input-output system

 

Computer Hardware MCQ Questions And Solutions

 

Q9. Which of the following requires fresh throughout protecting the data?
(A) SRAM
(B) Virtual Memory
(C) Flash Memory
(D) DRAM
Answer: DRAM

Q10. What does DVD stand for?
(A) Digital video display
(B) Digital Versatile Disk
(C) Digital video disk
(D) None of these
Answer: Digital Versatile Disk

Hardware MCQ Questions

Q11. A wi-fi science built-in digital devices used for changing information over brief distances is?
(A) Wifi
(B) Bluetooth
(C) Modem
(D) USB
Answer: Bluetooth

Q12. The kinds of printers, in which the printing head contacts with the paper in the printing process, are referred to as:
(A) Non-impact printer
(B) Impact printer
(C) Laser printer
(D) None of these
Answer: Impact printer

Q16. What does LCD stand for?
(A) Liquid crystal Display
(B) Laser Crystal Display
(C) Light Crystal Display
(D) None of these

Answer: Liquid crystal Display

 

100+ Computer  MCQ

Word MCQ 

Leave a Reply